30 май 2014 г.

Кой е работещият модел за борба с нелоялните търговски практики в България?

Покана на Сдружението за модерна търговия за медиите

Кой е работещият модел за борба с нелоялните търговски практики в България?
Кръгла маса – 03.06.2014 г., БТА

Уважаеми колеги,

Кои са най-ефективните европейски модели за борба с нелоялните търговски практики? Как тези модели биха се отразили на производителите, на търговците на дребно, на цените за крайните потребители, на икономиката като цяло? Каква би трябвало да е намесата на държавата в подобна борба? Какви са полезните законодателни промените, които да гарантират създаването на работещ модел за борба с нелоялните търговски практики у нас? Това са само част от въпросите, на които ще търсим отговор по време на организираната от Сдружението за модерна търговия (СМТ) кръгла маса на тема: „Кой е работещият модел за борба с нелоялните търговски практики в България?”

Събитието е открито за медиите и цели да предизвика дискусия по темата между юристите, макроикономистите, бизнес общността и вносителите на законопроекта. Крайно време е на масата за обсъждане да бъдат поставени различните концептуални възможности за борба с нелоялните търговски практики в България и да се изработи икономически модел, който действително да насърчава конкуренцията в сектора, да осигурява справедливи цени за крайните потребители и да работи в полза на малките и средните български производители.

Участие в кръглата маса са потвърдили:
  • Български фирми/производители - Димитър Димитров , търговски директор на „Захарни изделия - Варна” ЕООД, Герасим Михайлов, управител на „Випера Химикал”  ЕООД, Юри Папазов, директор клон Пазарджик на „Симид София”  ЕООД, Димитър Христов, управител  на „Йотови” ООД.
  • Членове на СМТ - Николай Петров, изпълнителен директор на „Билла България”, Милена Драгийска-Денчева, управител на „Лидл България”, Димитър Спасов, управител на „Кауфланд България”, Андрей Евтимов, изпълнителен директор на „Доверие Брико”.
  • Български и международни бизнес организациите - Сашо Дончев, председател на БСК, Огнян Донев, председател на КРИБ, Цветан Симеонов, председател на БТПП, д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара, Валентин Георгиев, изпълнителен директор на Американската търговска камара в България (AmCham), представители на Френско-Българската търговска камара и Австрийското търговско представителство.
  • Икономистите: Емил Хърсев, Георги Ангелов, Красен Станчев.
  • Юристите: Николай Даскалов, АД „Бузева и партньори”, Мария Папазова, АК „Андреев, Стоянов, Цекова /Шьонхер/”, Антон Петров, АД „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“.
  • Асоциация „Активни потребители” - председателят на асоциацията Богомил Николов.
За да бъдат обхванати всички гледни точки, за участие са поканени още:
  • Вносителите на законопроекта – народните представители Корнелия Нинова и Румен Гечев, вицепремиерът Даниела Бобева и земеделският министър проф. Димитър Греков.
  • Световната банка - постоянният представител за България, Чешката Република и Словакия - Маркус Репник.
Кръглата маса ще се проведе на 03 юни 2014 г. /вторник/, от 11:00 часа, в Национален пресклуб на БТА. За представителите на медиите, които нямат възможност да присъстват на цялото събитие е предвиден брифинг с начало: 13:15 часа.

Уважаеми колеги,

Ще имате възможност да присъствате и да снимате по време на цялото събитие.
Въпросите си ще можете да зададете по време на брифинга. В него основните изводи от кръглата маса ще обобщят: икономистът Емил Хърсев, Сашо Дончев, председател на БСK, Йордан Матеев, изпълнителен директор на СМТ, Николай Петров, председател на УС на СМТ и изпълнителен директор на “Билла България” и др.

Заповядайте!

За повече информация:

Ева Бончева
Мениджър клиенти
Grozdanov Communications Consulting

Тел.: 02 865 42 61
GSM: 0876 841 378