16 юни 2017 г.

Храните в България не са с по-лошо качество от тези в Западна Европа


Вестник "Стандарт" пише, че според първите резултати от проучването на Българската агенция по безопасност на храните няма съществени отклонетия в качеството на храните в България спрямо Германия и Австрия:
По отношение на етикетите на продуктите няма съществени различия, коментира за „Здравей, България" д-р Камен Николов от БАБХ. Засега не са открити съществени отклонения, те са съвсем минимални. 
Качеството на храната, която консумираме у нас, не се различава съществено от тази в другите държави. Моментните резултати показват минимални разминавания в състава на безалкохолна напитка и на продукт от месо. На етикета на безалкохолното, което е купено в България, пише, че е подсладено с фруктозо-глюкозен сироп, а за напитката от чужбина е използвана захар. 
При един от месните продукти е установено, че в българското изделие е използвана по-малко сол, но това се отчита като позитив.